Få kraften av molnet i handen

|22/01, 2021

Få kraften av molnet i handen

Låt oss presentera Appen från Cambium Networks som hjälper dig att bygga upp ett helt Wi-Fi nät på några minuter. 

Cambium Networks Swift ger dig molnbaserad hantering av dina Enterprise-nätverk direkt från din smartphone. Konfigurera dina nätverk i några få steg och få den mest relevanta statistiken till hands.

Hantera flera nätverk med en enda inloggning. Swift stöder flera användare med konfigurerbara roller.

Appen stöder Cambium Networks Enterprise Wi-Fi 6 Access Points, cnPilot Wi-Fi Access Points och cnMatrix-switchar.Det skall vara enkelt att sätta upp ett litet Wi-Fi-nätverk och du behöver inte vara Wi-Fi specialist. Med Cambium Networks mobilapp, Swift, få du hjälp att administrera nätet i molnet helt utan kunskap om IP-nätverk, Switchar eller VLAN.

Få igång ett Wi-Fi nätverk på 10 minuter

Mer avancerade Wi-Fi nätverk har oftast en controler som styr trafiken i nätverket och mellan Wi-Fi-basstationerna. Det är den som ser till att roamingen fungerar, att trafiken för inloggning sker på rätt sätt m.m. Den stora fördelen med Cambium Networks basstationer är att de har controlern inbyggd i varje basstation och därför inte behöver en extern controler utan kan hanteras av molnet. Av denna orsak kan vi köra ett program som Swift för att kontrollera våra basstationer och bygga upp nätverket.

Swift gör allt enkelt för det lilla företaget eller hemmet när man skall ha ett bra och stabilt nätverk.

Med Cambium Swift, som du kan hitta på antingen Apple AppStore eller Google Play, kan du styra upp till sex basstationer och en till två switchar. För att bygga upp ett nätverk behöver man inte använda Cambium switchar utan man kan använda vilken switch eller router som helst och fortfarande dra full nytta av funktionerna i appen.

Det är mycket enkelt att komma igång, klicka bara på Sign Up när du startat programmet och skriv in din e-post adress. Efter stund kommer ett e-post med länk där du registrerar dig. När allt detta är gjort är det bara att skapa din första (och kanske enda) plats (site) där man skall administrera basstationerna och nätverken. Nu är det bara att lägga till basstationer som du vill ha i ditt nätverk antingen genom att skanna in serienumret med mobilens kamera eller skriva in det. När det är klart är det bara att koppla in basstationerna i nätverket. Det kan ta upp till 10 minuter innan de kommer igång eftersom de första gången går ut och kontrollerar om de behöver uppdateras. Nästa steg blir att skapa sitt trådlösa nätverket (SSID) som man vill använda. När man ändå är igång så kan man skapa ett gästnät som är helt separerat från det vanliga nätverket helt utan någon programmering i varje sig router, switchar, eller för den delen förståelse av VLAN.

Nätverket är nu uppe och kör och man kan enkelt lägga till och ta bort basstationer efter behov och önskemål. Det går dessutom att lägga till fler nätverk i systemet om det behöver. Dessutom är det väldigt praktiskt att man kan administrera flera platser om man har behov av det.

Funktioner som roaming mellan basstationer, gästportaler för gästnätverket med mera finns tillgångligt och är enkelt att skapa. Appen är helt gratis att använda och kräver inga licenser. Här kan du se vårt stora utbud av basstationer >>